Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2009 16:24 - За отслабване - час потене над кръстословица или судоку
Автор: hodoll Категория: Новини   
Прочетен: 716 Коментари: 0 Гласове:
0



Един час решаване на кръстословици или судоку изгаря 90 калории и помага на човек да отслабне, без да става от фотьойла си, твърди британски учен, цитиран от в. "Дейли мейл".

Експертът по бързина на ума Тим Форестър обясни, че заниманията с главоблъсканици изгарят калории по същия начин както физическите тренировки.

"Мозъкът ни се нуждае от 0,1 калории на минута само за да работи. Когато решаваме кръстословица или ребус, изгаряме по 1,5 калории на минута. Мозъкът е изграден от милиони нервни клетки.

Те се свързват с други неврони и пренасят съобщения в тялото, като произвеждат невротрансмитери, които предават сигналите", обяснява Форестър, цитиран от БТА.

Умственото напрежение кара мозъка да си набавя енергия, като изразходва повече гликоза и калории. Ако човек прекара два часа в решаването на кръстословици, ще изразходи 180 калории, което е повече, отколкото се съдържат в много видове бисквити.

Според говорител на Британската асоциация по диетология мозъкът е като всеки друг орган и ако го го упражнявате, ще се нуждае от повече калории, за да работи добре. Той обаче твърди, че не може да се отслабне само с мислене.

Въпреки че мозъкът използва доста голямо количество енергия, той не усвоява мазнините. За разлика от захарите мастните молекули не могат да се разградят до гликоза.

Така че ако искате да отслабнете, ще трябва да правите физически упражнения и да се храните здравословно, съветват повечето британски експерти.

image



Тагове:   час,   отслабване,   судоку,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hodoll
Категория: Новини
Прочетен: 82843
Постинги: 95
Коментари: 52
Гласове: 53
Архив